10 пашпартоў, якія адкрываюць усе межы

Пагаворым пра жыццё | 29 жніўня 2016 г. ад | 11 Адказаў | 481 Прагляд | 0 Рэакцый
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.

Грамадзянства ЗША дазваляе падарожнічаць практычна па ўсёй планеце – і нават не думаць пра пашпартны кантроль. Такая практыка дае магчымасць запалёным турыстам сапраўды адчуваць сябе грамадзянамі свету, без якіх-небудзь межаў і абмежаванняў, якія штучна ўводзяць дзяржавы. А вось, напрыклад, сябры з Паўднёвага Судана маюць доступ толькі да 28 краін – тут ужо асабліва не пагуляеш. Вось 10 найбольш магутных пашпартоў, уладальнікі якіх могуць свабодна раз’язджаць па ўсім свеце – ну, а нам, шчыра кажучы, здаецца даволі дзіўным сама існаванне абмежавання грамадзянскага перамяшчэння. Што гэтыя прэзідэнты сабе дазваляюць? 

Фінляндыя

Адкрыта: 143 краіны

Японія

Сінгапур

Швецыя 

Адкрыта: 144 краіны

Італія

Адкрыта: 144 краіны

Францыя

Адкрыта: 145 краіны

Германія

Паўднёвая Карэя

Злучаныя Штаты Амэрыкі

Адкрыта: 147 краіны

Вялікабрытанія

Адкрыта: 147 краіны

Крыніца: dnpmag

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 376
Публікацыі
32 128
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Нават непрыстойна пытацца, а дзе можа пабываць грамадзянін з пашпартам з… краін СНД, прашу ў рыфму не адказваць)))

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.

Хочаце падарожнічаць па ўсім свеце, то адмаўляйцеся ад падданства любой краіны. То бок асоба без грамадзянства можа наведаць любую краіну, як я 🙂.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 376
Публікацыі
32 128
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
spartack, 29 жніўня 2016 г.
Хочаце падарожнічаць па ўсім свеце, то адмаўляйцеся ад падданства любой краіны. То бок асоба без грамадзянства можа наведаць любую краіну, як я 🙂.

“...мы павінны ўзняць узровень спрэчкі да абстрактнай вышыні. Давайце разважаць пра крах і ўздым Галівуда, не ўбачыўшы ніводнага фільма. Давайце сутыкаць філосафаў, не чытаючы іх твораў. Давайце спрачацца пра густ вустрыц і какосавых арэхаў з тымі, хто іх еў, да хрыпаты, да бойкі, успрымаючы густ ежы на слых, колер на зуб, смурод на вока, прадстаўляючы сабе фільм па назве, жывапіс па прозвішчы, краіну па “Клубу кінопадарожжаў”…” 😏  ММЖ

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.
thee4, 29 жніўня 2016 г.
“…мы павінны падняць узровень спрэчкі да абстрактнай вышыні. Давайце разважаць пра крах і ўздым Галівуда, не бачыўшы ніводнага фільма. Давайце сутыкаць філосафаў, не чытаючы іх работ. Давайце спрачацца пра густ вустрыц і какосавых арэхаў з тымі, хто іх еў, да хрыпоты, да бойкі, успрымаючы смак [...]

Яны апатрыды. Такіх больш за 15 мільёнаў па ўсім свеце. Яны ўцекачы і маюць статус эмігранта. Таму з мэтай дапамагчы знайсці прытулак у іншых краінах ім выдаюць нансэнаўскі пашпарт – гэта праязны дакумент бежанца, ратіфікаваны Канвенцыяй ААН аб статусе бежанцаў 1951 года. Яны могуць наведваць любую краіну свету ў пошуках шчасця. У мяне быў такі дакумент і Галівуд мне не спадабаўся 🙂. Пападзіўся па свеце і спыніўся ў РФ, бо тут роднасныя душы, у якіх менталітэт і вера адзіныя, як у мяне. Я не спрачаўся, а толькі выказаў сваё меркаванне наконт падарожжаў па свеце без праблем. Адно дрэнна, што такім пашпартым доўга нельга перабываць у краінах, прымушаюць легалізавацца або выехаць. Але для падарожнікаў тры месяцы дастаткова для спробу густу і колеру. 

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 376
Публікацыі
32 128
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
spartack, 29 жніўня 2016 г.
Хочаш падарожнічаць па ўсім свеце, дык адмаўляйся ад падданства любой краіны. То бок асоба без грамадзянства можа наведаць любую краіну, як я 🙂.

… Хіба грузін (spartack) адмовіўся ад падданства сваёй краіны – Грузіі, хоць дагэтуль пражывае менавіта ў ёй, але ўжо без грамадзянства? І за гэта мае права падарожнічаць па ўсім свеце?.. Ці я не так зразумеў, сэнс твайго вітиеватага поста? 😌

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.
thee4, 30 жніўня 2016 г.
  … Няўжо грузін (spartack) адмовіўся ад падданства сваёй краіны – Грузіі, хоць дагэтуль пражывае менавіта ў ёй, але ўжо без грамадзянства? І за гэта мае права падарожнічаць па ўсім свеце?.. Ці я не так зразумеў сэнс твайго вітаватнага паста? 😌  

Я ж напісаў, што знайшоў шчасце ў РФ. Тут Надзея мне падарыла двух цудоўных сыноў і ў прамым сэнсе надзею. Я не адмаўляўся ад грамадзянства сваёй краіны. Пасля распаду СССР і ружавых рэвалюцый у Грузіі канчаткова пакінуў гэтую краіну. Зразумеў, што там, дзе грамадзянская вайна і брат брата страляе, не здабудзеш шчасця. У прамым сэнсе ўсё кінуў там, узяў маці, сястру і пайшоў вандраваць па свеце. Назіраў палітычную сітуацыю на радзіме і бачыў, як паступова Грузія трапляла ў дупу. Спадзяваўся і думаў, вось Шеварднадзе ўсё разруліць, але памыліўся. Да ўлады прыйшоў Сукашвили і канчаткова прадаў краіну Янкам. Больш за тое гэты здраднік пасварылі грузінскі народ з рускімі і зараз пераехаў у іншую краіну, каб і яго прадаць амерыканцам. На радзіме засталася ўся родня і дом, але я не вярнуся туды, пакуль канчаткова не зразумеюць, што без РФ яны як куй без яечак. Я не атрымаў грамадзянства Грузіі, пакінуў яго грамадзянінам СССР. Цяпер легалізаваўся ў РФ і атрымаў від на жыхарства. Апошні этап атрымання грамадзянства, але не цешуся. З відам на жыхарства, я ў РФ маю права на ўсё, акрамя таго, што не магу голасаваць. Ды і на хуй мне гэта трэба, там без мяне разабрацца, каго выбраць, ды і лепш мне ад гэтага не будзе 🙂. Гэта мая доля і я зусім не шкадую пра яе. Адзінае жаданне, каб Грузія зноў сябравала з РФ і я атрымаю адразу двайное грамадзянства 🙂. Міру табе над галавой і няхай жыццё цябе не моткае. 

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 453
Публікацыі
24 710
Падпісчыкі
24
Рэгістрацыя
2 жні 2015 г.
spartack, 31 жніўня 2016 г.
Зразумеў, што дзе грамадзянская вайна і брат брата страляе – шчасця не прынясе. Больш за тое гэты здраднік пасварылі грузінскі народ з рускімі і цяпер пераехаў у іншую краіну, каб і яго прадаць Амэрыкосам. пакуль цалкам не зразумеюць, што без РФ яны як куй без яечак.

Янкі сцюкі – яны як пад капірку дзейнічаюць. Вось ва Украіне тая ж самая ботва. А каструлегаловыя не бачаць або не хочуць бачыць. Гэта, натуральна, не датычыцца адэкватных украінцаў. Але там сапраўды масавы псіхоз. Як кажа адзін мой знаёмы, у іх забрала ўпала.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Novice
Ранг
1
Рэпутацыя
2
Публікацыі
113
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
28 жні 2016 г.
thee4, 29 жніўня 2016 г.
Нават непрыстойна пытаць, а дзе можа пабываць грамадзянін з пашпортам з… краін СНД, прашу ў рыфму не адказваць)))

На Кубе, як краінам былым сацыялістычным рэспублікам 🙂

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 376
Публікацыі
32 128
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Саюзныя рэспублікі, як пальцы на адной(двух) руцэ… разам яны былі проста непераможныя… А тое, што адбываецца на маёй Украіне, гэта мая боль… Магчыма, згаджуся са spartack-ам…

PS. Калі шчыра, то не ведаў, што ты пераехаў у Расію… Да апошняга быў упэўнены, што ў Грузіі)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.
thee4, 31 жніўня 2016 г.
Саюзныя рэспублікі, як пальцы на адной(дзвюх) руцэ… разам яны былі проста неразбуральныя… А тое, што адбываецца на маёй Украіне, – гэта мая боль… Магчыма, пагаджуся са spartack-ам… PS. Калі шчыра, то не ведаў, што ты пераехаў у Расію… Да апошняга быў упэўнены, што ў Грузіі)

thee4, 31 жніўня 2016 г.
Саюзныя рэспублікі, як пальцы на адной(дзвюх) руцэ… разам яны былі проста неразбуральныя… А тое, што адбываецца на маёй Украіне, – гэта мая боль… Магчыма, пагаджуся са spartack-ам… PS. Калі шчыра, то не ведаў, што ты пераехаў у Расію… Да апошняга быў упэўнены, што ў Грузіі)

Грузія займае асобнае месца ў маім сэрцы – гэта мая радзіма. Там цябе проста на вуліцы могуць пачаставаць гарачым хлебам з пякарні. Гандляр на рынку падорыць упрыгожванне ці прысмак. Суседзі заўсёды паклапоцяцца пра цябе. Людзі ў транспарце не саромеюцца перакрыжвацца, праязджаючы міма кожнага храма, будзь табе 18 ці 80 гадоў. Гэта хрысціянская, годная, гасцінная краіна, дзе высока шануюць культуру продкаў. Цяпер у Грузіі няпростыя часы, у людзей няма працы і ім цяжка, але гасцей заўсёды рады. Кожны год мая сям’я і сябры сям’і ездзяць туды адпачываць і захапляюцца народам. Пры ўездзе сустракаюць словамі «добра пажыць», а пры ад’ездзе – «прыязджайце яшчэ». Пра Украіну ў мяне таксама сэрца крывёй абліваецца. Гэта ж трэба так народ настроіць супраць братняга народа, што без слёз не абысціся. Але калі вы заўважылі, хутка ўсяму гэтаму беспарадку настане канец і палітыцы янкiў будзе канец. На жаль, намечаецца тое, што павінна было адбыцца. РФ ужо гатовая да гэтага і неаднаразова папярэджвае ЗША не сунуць свой нос у краіны былога саюза. Яны адкажуць хаця б за тое, што зрабілі з Хірасімай, Нагасакі і з маёй радзімай. Усім міру і дабра. 

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...