Закат банкаўскіх карт
Абмеркаванне плацежных сістэм казіно
|
16 July 2025
ад
Andrey_777
|
113 Адказаў
|
1,837 Праглядаў
|
7 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
На бягучую дату (16 ліпеня 2025 года) у Расіі ўжо зафіксаваны крымінальныя прысуды дропам, але з важнымі нюансамі:
Да ўступлення новага закона (да 5 ліпеня 2025)
Статьі 159 і 187 УК РФ:
Дропаў прыцягвалі за махлярства (ст. 159) і «няпраўамерны абарот сродкаў плацяжоў» (ст. 187). Напрыклад, у красавіку 2025 г. Восьмы касацыйны суд спыніў справу дропа з-за адсутнасці доказаў намера, аднавіўшы яго права на рэабілітацыю.
У Пярмі і ЯНАО вынесены прысуды арганізатарам схем, дзе дропы атрымлівалі ўмоўныя тэрміны.
Праблема правапрымянення:
Адсутнасць дакладнага вызначэння «дропа» ў УК да ліпеня 2025 прыводзіла да супярэчлівай практыкі: частку спраў закрывалі, іншыя завершваліся абвінаваўчымі прысудамі.
Пасля ўступлення закона (з 5 ліпеня 2025)
Новая рэдакцыя ст. 187 УК РФ:
Цяпер прама крыміналізуе перадачу банкаўскіх карт/рахункаў трэцім асобам для супрацьпраўных мэт. Максімальнае пакаранне – 6 гадоў пазбаўлення волі + штраф да 1 млн руб
Першы выпадак: 25 чэрвеня 2025 г. у Хабараўску ўзбуджана справа па новай артыкуле, але прысуд яшчэ не вынесены.
Статыстыка:
За I квартал 2025 г. з дропаў вызнiскана 1.2 млрд руб. па грамадзянскіх ісках, але крымінальныя справы часцей тычыліся арганізатараў схем.
Вынік
Крымінальныя тэрміны па новай артыкуле 187 УК РФ пакуль не прызначаны – першыя прысуды чакаюцца да восені 2025 г. Раней дропаў асуджалі па сумежных артыкулах, але часта апраўдвалі з-за прабелаў у заканадаўстве.
Там яшчэ праект закона рыхтавалі ў снежні, таксама да 6 гадоў і штрафы за рэкламу онлайн-казіно, але нейкім чынам позна спахапіліся.
Што, будуць да фантокрутов заявы пісаць?
Па ідэі, у гэтым годзе павінен быў быць.
@andrey_777 Сёння ўжо ў навінах на «Першым» першы званок. Калі пачалі казаць пра рэальныя тэрміны дропераў на топавых тэлеканалах, то трэба разумець, што будуць рэальныя тэрміны за дроперства.
@goldking тое, што паказваюць па тэлевізары, там праўды дай бог 10%, усю інфармацыю трэба яшчэ правяраць, можа так – паказаць/напалохаць. Калі я, вядома, правільна зразумеў, пра што ты! Я не глядзеў, але мне напісалі, што тыпу першы тэрмін, напэўна пра гэта:)))
Дарэчы, зараз ідэальны час для новай і другой маштабнай хвалі чарджбэкаў на карт, калі гэта пойдзе ў масы, то карты цалкам сыдуць з РФ ужо да восені.
@gans2115 Не, там проста затрымалі нейкую жанчыну, якая зарэгістравала рахунак як ІП і атрымлівала туды сродкі. Але з запалохваннем ты правы, Першы адпраўляе інфу ў масы.
@goldking
ага – таксама чуў у навінах пра гэтую жанчыну на Расія24 – быццам сядзіць зараз – чакае суда
@andrey_777
Учора чытаў, ужо пачалі прымаць законы ў краінах СНД як у рф. Пакаранне за перадачу сім-карт.
Гэта значыць і пераводы за мяжу таксама могуць паляцець.
Ну так яшчэ хочуць закруціць з крыптай гайкі, зараз ва ўсіх буйных гарадах ёсць абменнікі, дзе мяняеш крыпту на наяўныя – забароняць.
Сайты з абменнікамі блакуюць, віпэн хочуць забараніць і за яго таксама пакаранне, калі ты зайшоў на забароненыя сайты ці рэсурсы.
Напады супраць крыпты тлумачаць па ТБ тым, што хапугі бяруць у ёй хабары і нібыта цяжка гэта кантраіць.
@andrey_777 Ды не, там крыху па-іншаму закон працуе, таму пра ВПН перажываць не варта.
@andrey_777 абменнікі працуюць, bestchange bot у тэлегe ёсць.
@Sinaloa я напісаў, што іх блакуе ркн, а не напісаў, што яны не працуюць.
@goldking
Так, фарбы моцна згусціліся з гэтымі падазронымі перакладамі – тут амаль усё можа здацца падазроным.
Я не бачу нічога страшнага, пройдзе час і знайду новыя лазейкі. Але, канечне, лічбавы гулаг раздражае, што ў жыцці, цяпер нават у інтэрнэце.
@dvk12 Цалкам згодзен, поўнае жижло, зразумела, што з аднаго боку – гэта абарона ад махлярства, але з другога – проста душка простых людзей.
@preeti Поўная свабода для банкаў блакіраваць рахункі – вось што напружвае.
Можа быць, не па тэме, але хто-небудзь спрабаваў крыптаабменнік ад Вудуша?
@gagik ёй …..🫢🤔🤔🤔💨крыптаабменнік не спрабавалі ,але кастынгі Пьера Вудмана глядзелі!) Крута!
Раю да прагляду, асабліва са сваёй другой палавінкай, Адназначна!
@Pavel555 яму трэба было тэму са скотамі ўніз адсунуць з галоўнай, робячы масавы спам, ён сваю працу выканаў.
@goldking
Упэўнены, што ўмоўны тэрмін – гэта максимум, што будзе, а калі чалавек занова ўсё гэта зробіць, то ўжо турма.
@Nicolas0821 рамяня дадуць і скажуць, не рабі больш так.
@pavel555 АХАХА не, я пра стримера VooDoosh, але кастынгі П’ера таксама падглядваў.
@nicolas0821 Гэта толькі ў гэтым выпадку! Але ў іншых выпадках абавязкова пакажуць рэальны тэрмін за дроперства, у нашай краіне заўсёды праводзяць паказальныя суды.
@nicolas0821 глядзячы, якія грошы абналiчвалі, умоўка – гэта ў самых мяккіх выпадках