Новыя блакіроўкі РУ банкаў, справаздачы і факты

Канал пра тых і пра тых, хто гуляе | 4 June 2025 ад | 485 Адказаў | 8,455 Праглядаў | 11 Рэакцый
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023

І так з 1 чэрвеня 2025 увайшлі новыя законы па перакладах і чарговыя прычыны заблакаваць карты невінных лудзікаў. Хачу даведацца статыстыку хто як, хоць я картамі і не дэпая ўжо пару гадоў, усё роўна ў мяне сёння ўляцеў рахунак і карта ў банк ад РАЙФАЙЗЕНА. Што прыкметна, абарот на карце за мінулы месяц быў усяго 300к, і прыкладна ў такім дыяпазоне і рухаўся з пачатку года, 200-400к, шчыра я думаў на 100% што не ўляціць у банк, бо быў максімальна асцярожны, мала перакладаў, з казікаў не прымаў пераклады, у асноўным пакупкі ў магазах і аплата ЖКХ, падаткаў і ўсё роўна ўляцеў, кідаў ім у чаце дакументы, але там толькі маханне рукамі, прабачце нас гэта не ўлаштоўвае.

Чаму заблакавалі? Думаю, тое што мяняў крыпту, я калі шчыра ўжо баюся трымаць нешта больш за 10-15к на карце. Але, мне таксама прыслалі абсалютна новы пералік правіл для азнаямлення і што я парушыў, у дакуменце так і сказана прынята 1.06.2025.

Ужо прызначыў сустрэчу на адкрыццё новай карты, на шчасце банкаў яшчэ дастаткова.

Дзялімся інфармацыяй і статыстыкай, гаспада лудаманы, каго закранула ўжо як-небудзь.

+11
0
+11  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022

гэта значыць прымянілі новыя правілы заднім лікам? ці гэта ўжо за чэрвеньскія аперацыі

+6
0
+6  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
Ginger777, 4 June 2025
То бок укаранілі новыя правілы заднім лікам? Ці гэта ўжо за чэрвенскія аперацыі?

@ginger777​ У тым і справа, ў мяне запатрабавалі дадзеныя за папярэднія 3 месяцы, але па факце падставілі, што гэта нібы ўжо распаўсюджваецца на новыя правілы, бо мне ні ў паведамленні, ні ў чаце так і не сказалі, 115-ФЗ гэта ці што? Гэта новыя правілы пераводаў епта. У мяне за гэтыя 4 дні нават пераводаў не было.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
264
Публікацыі
295
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
27.05.2025
Ginger777, 4 June 2025
гэта значыць прымянілі новыя правілы заднім чыслом? ці ўжо за чэрвеньскія аперацыі?

@ginger777​ вось мне таксама гэты момант не зразумелы, як яны так умудрыліся? Закон уступіў у сілу ў чэрвені, а прад’явілі вам за папярэднія перыяды? Вы задавалі гэтае пытанне?

+5
0
+5  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
Artak_D, 4 June 2025
@ginger777​ вось гэты момант мне таксама незразумелы, як ім так удалося? Закон уступіў у сілу ў чэрвені, а прад’явілі вам за папярэднія перыяды? Вы задавалі гэтае пытанне?

@artak_d​ Я цяпер чакаю каго-небудзь з падобнай сітуацыяй, не веру, што я адзін такі.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
dvk12, 4 June 2025
@ginger777​ Так у тым і пытанне, у мяне запатрабавалі дадзеныя за папярэднія 3 месяцы, але па факце сказалі, што гэта нібы распаўсюджваецца на новыя правілы, бо мне ні ў паведамленні, ні ў чаце так і не сказалі, 115 ФЗ гэта ці што? Гэта новыя правілы пераводаў, епта. У мяне за гэтыя 4 дні нава [...]

@dvk12​ зразумеў, у цэлым падыход такі мы самі сабе гаспадары і  ў нашым выпадку закон мае зваротную сілу і тлумачыць нічога не будзем. т к вы згаджаліся з нашымі правіламі, заключаючы дагавор аб абслугоўванні

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
273
Публікацыі
1 138
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
26.03.2024

Гэта не звязана з чэрвеньскім законам. Гэта за папярэднія абароты і г.д. Я пісаў раней, што каго з лудзікаў не заблакавалі, гэта часова. Некаторыя тут на форуме казалі гэта х**ня…, мы там на працы змяняем… – адсякаюць усе сумнеўныя плацяжы, проста чыёсьці чарга не падышла. Але для цябе дрэнна – тое, што ты як блокнотны ў чэрвені трапіш у базу (не памятаю як яна называецца) і табе ў месяц адна аперацыя будзе цяпер ва ўсіх банках абмежавана не больш за 100к! Прычым механізм выдалення з гэтай базы пакуль не прапрацаваны і ці будзе… Хіба ж не праўда, падаецца на Паўночную Карэю?!

Дарэчы, з/з-за ўсіх гэтых уцяжарэнняў, акрамя лудзікаў пацерпіць будаўнічая сфера. Таму што на будаўніцтве вялікіх аб’ектаў занята шмат нелегалаў. А калі людзей аформіць афіцыйна, то кошт усяго павялічыцца ў разы і будаваць нерэнтабельна. Мы павольным шляхам, рукамі нашых чыноўнікаў ідзём на дно.

Што датычыцца казікаў – для іх усё было відавочна. Таму аддача ўпала ў разы на ру рынку. Зрываюць апошні куш.

+12
0
+12  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
273
Публікацыі
1 138
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
26.03.2024

Дадам. У чэрвені ўступіў у сілу закон, які нібыта змагаецца з махляроў. Яны будуць блакіраваць розныя спісы і пераводы на 48 гадзін, каб пазбегнуць махлярскіх дзеянняў. Але ўсё зводзіцца да таго, што банкі панізяць працэнтную стаўку па ўкладам і атрымаецца адток вялікай колькасці грошай з банкаў. А гэта дапусціць нельга! Бо гэтыя грошы і карыстае дзяржава праз пазык у ЦБ. І для гэтага, нібыта, дзеля клопату пра народ яны проста панізяць адток грошай з банкаў. І г.д., і г.п…

+6
0
+6  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
inkgra84, 5 June 2025
Дадам. У чэрвені ўступіў у сілу закон, які нібыта змагаецца з махлярамі. Ён будзе блакаваць розныя спісанні і пераклады на 48 гадзін, каб пазбегнуць махлярскіх дзеянняў. Але ўсё звядзецца да таго, што банкі панізяць працэнтную стаўку па ўкладах і атрымаецца адток вялікай колькасці грошай з бан [...]

@inkgra84​ Не магу пагадзіцца на 100%, але канкрэтна ў маім выпадку я цалкам упэўнены, што пра пераклады крипты ўжо нічому не дапаможа. Хаця, як і пісаў у першым пасте, я заўсёды быў максімальна акуратны, але відаць нават акуратнасць цяпер не выратуе. Што датычыць закона, нешта падобнае ўжо было год таму і тады ў мяне адляцеў Сбербанк, але мне яго вярнулі, я не ведаю як, паказаў дакументы, якія былі ў наяўнасці, і мне разблакавалі.

Я чытаў трохі іншую інфу, літаральна перапішу:

Акрамя таго, улады пашырылі прычыны для ўнесення арганізацый і людзей у спецыяльныя спісы, дзе фіксуюць іх сувязь з экстрэмізмам. Гэта дапаможа хутчэй знаходзіць і блакіраваць тых, хто фінансуе такія дзеянні. Гэтыя меры накіраваныя на ўмацаванне кантролю над фінансамі і перашкоду выкарыстанню грошай для экстрэмісцкіх мэт.

Такім чынам, калі Вы перакладаеце грошы на картку таксіста/прадаўца ў краме і г.д., то ёсць незнаёмаму чалавеку 🥸, а ён аказаецца як-небудзь звязаны з экстрэмісцкай дзейнасцю, то вы з’яўляецеся тым, хто фінансаваў гэтую самую дзейнасць…

Інфа адсюль: спасылкі выкладаць забаронена

Гэты адказ быў зменены 11 месяцаў, 2 тыдня таму карыстальнікам NataKaya. Прычына: редактирование
+5
0
+5  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
inkgra84, 5 June 2025
Гэта не звязана з чэрвеньскім законам. Гэта за папярэднія абароты і г.д. Я пісаў раней, што каго з лудзікаў не заблакавалі, гэта часова. Некаторыя тут на форуме казалі гэта фігня…, мы там на працы мяняем… – адсяваюць усе сумнеўныя плацяжы, проста чыёсьці чарга не падышла. Але для цябе дрэнна – [...]

@inkgra84​ справа не ў чыноўніках, яны выканаўцы, усё зверху, як у тым дыялогу антыбіётыка з вядомага фільма. Ну а далей ідзе тэкст вось пра гэта ўсё, але яго не будзе тк форум наш лудаманскі))

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
dvk12, 5 June 2025
@inkgra84​ Не магу згодзіцца на 100%, але канкрэтна ў маім выпадку я цалкам упэўнены што за пераводы крыпты, больш проста не за што. Хоць як і пісаў у першым пастэ, я максімальна акуратны быў заўсёды, але відаць нават акуратнасць не выратуе цяпер. Што тычыцца закону, нешта падобнае ўжо было го [...]

@dvk12​ я для абмену і вываду крыпты выкарыстоўваю толькі карту озон, на біржы p2p з 3-4 пастаяннымі людзьмі, нібы чыстыя арбітражнікі гоняць ад першых асоб, абароты ў мяне зусім невялікія 50 часам 100 у месяц. Да чаго я гэта ўсё, калі мяне хлопнуць пры такіх мінімальных рызыках, то думаў бы можна будзе лічыць, што ўзяліся сур’ёзна за ўсіх і за ўсё, у агульным паглядзім як яно далей будзе

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
Ginger777, 5 June 2025
@dvk12​ я для обмена и выводы крипты использую только карту озон, на бирже p2p с 3-4 постоянными людьми, вроде чистые арбитражники гоняют от первых лиц, обороты у меня совсем небольшие 50 иногда 100 в месяц. К чему я это все, если меня хлопнут при таких минимальных рисках, то думаю можно будет [...]

@ginger777​ У мяне таксама ёсць озон, аднойчы быў вельмі прыкольны размова з падтрымкай, калі мне заблакавалі рахунак пры куплі крыпты, хлопец у падтрымцы мне так і сказаў, вы ж разумееце, у Расіі крыпта не забароненая, але мы не хочам нясьці рызыкі, таму ў наступны раз мы вас не толькі заблакуем а яшчэ і спынім супрацоўніцтва і разблакаваў мне озон. У мяне пакупак па озоне па 20-100к у месяц бывае, не ведаю важна ім гэта ці не, але думаю калі зверху скажуць душыць, то заблакуюць, хоць ты супер-пупер пакупнік будзеш.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
dvk12, 5 June 2025
@ginger777​ У мяне таксама ёсць озон, аднойчы быў вельмі прыкольны разважанне з падтрымкай, калі мне заблакавалі рахунак пры куплі крыпты, хлопец у падтрымцы мне так і сказаў, вы ж разумееце, у Расіі крыпта не забароненая, але мы не хочам несці рызыкі, таму ў наступны раз мы вас не толькі забл [...]

@dvk12​ мне здаецца важна, я таксама там пастаянна адварываюсь прыкладна на такія ж сумы.  паўгода таму блокавалі за піастру, потым разблакавалі пасля размовы, за крыпту таксама пыталіся нічога канкрэтнага не сказалі. Думаю, да сярэдзіны лета ўжо будзе зразумела што і як

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
Ginger777, 5 June 2025
@dvk12 мне здаецца важна, я таксама там пастаянна роблю пакупкі прыкладна на такія ж сумы.  паўгада таму блякавалі за піастру, потым разлочылі пасля перапіскі, за крыпту таксама пытаў – нічога канкрэтнага не сказалі. Думаю, да сярэдзіны лета ўжо будзе зразумела, што і як

@ginger777​ Мне падабаўся РАЙФ, нармальны банк, не навязвае сваё говна – гэтыя падпіскі, не трэба кожны месяц сс@нныя катэгорыі выбіраць, кэшбэк проста на ўсё ідзе, сумленна нават крыху шкада, але як кажуць, усё, што ні робіцца, – на дабрэ, гэта робіць нас мацнейшымі, разумнейшымі і мудрэйшымі. Сапраўды хачу бачыць яшчэ каго-небудзь з чымсьці падобным, не веру, што я адзін такі, мне здаецца, гэта толькі пачатак вялікага працэсу.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
250
Публікацыі
428
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
04.08.2016

Яшчэ адзін плюс пераходу на крыпту.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
19
Рэпутацыя
3 618
Публікацыі
4 729
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
01.04.2021

Рэбяты, я як чалавек, які НІКОЛІ не трапляўся на 115 і любыя блакіроўкі, хачу задаць пару пытанняў загадзя на ўсялякі выпадак, калі нешта такое прыляціць. А хутчэй за ўсё прыляціць, бо апошнія некалькі месяцаў было насычана па дэпазітах/вывадах з карт і цяпер крипту вывожу па 10-20к у дзень (але не кожны дзень, а раз у 2-3 дні).

Як я разумею, пры блакіроўцы грошы вяртаюць адразу ж, калі яны былі на балансе, ці правільна разумею?

Якія дакументы просяць? Вось умоўна ў мяне прыйшоў пераклад 20к учора, 50к пазавучора, яшчэ 15к – мне што на іх трэба даць доказы? Я пры продажы крипты цяпер прашу ў людзей pdf-чэк – але, як я разумею, гэта бяскрыўная (бессэнсоўная) рэч, але няхай будзе.

Я магу наўпрост сказаць у банку, што я *КУПЛЯЎ КРЫПТУ* або *ПРАДАВАЎ КРЫПТУ*? Па законе мне нічога не будзе? – на блакіроўку мне напляваць.. з банкамі як з сабакамі – нешта ды знайду! Галоўнае, каб потым людзі вышэй па шэрагу нічога не прадʼявілі.

Прабачце, калі маі пытанні здадуцца вам дурнымі або нават дзіцячымі – але я сапраўды ніколі не сутыкаўся з блакіроўкамі, і больш за тое я нават криптай стаў карыстацца нядаўна, літаральна (хаця і смешна гэта гучыць) – літаральна днямі пачаў купляць яе і прадаваць на байбите 😀 ну чыста пад дэпазіты ў казік і вывады.

Усім дзякуй за адказ загадзя.

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
oopsant, 5 June 2025
Рэбята я як чалавек які НІКОЛІ не сутыкаўся з 115 і любымі блакіроўкамі хачу задаць пару пытанняў наперад калі раптам нешта падобнае прыляціць. А хутчэй за ўсё прыляціць бо насычаныя былі некалькі месяцаў і па дэпазітах/вывадах з карт і зараз крипту вывожу па 10-20к у дзень (але не кожны дзень [...]

@oopsant​ пдф таксама бяру на ўсякі, па пытанні пакупкі-продажу крипты на дадзены момант у любым выпадку адказнасці якой-небудзь няма. адзінае што магу параіць – праводзь здзелкі з пастаяннымі арбітражнікамі праверанымі, хто працуе на сваіх картках, бо мне здаецца можна пазбегнуць праблем з брудом у абодва бакі (лепш страціць пару соцень на курсах), хоць можа я таксама наіўны і чагосьці не ведаю, але гэта з вопыту

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
oopsant, 5 June 2025
т я как лицо который НЕ РАЗУ не сталкивался с 115 и любыми блокировками хочу задать пару вопросов заранее если вдруг нечто подобное прилетит . А скорее всего прилетит ибо насыщеные несколько месяцев было и по депозитам/выводам с карт и сейчас крипту вывожу по 10-20к в день (но не каждый день а [...]

@oopsant

Калі ў цябе мізыерныя абароты, то табе і слова не скажуць. Думаю цяпер 115 ужо неактуальная, цяпер будуць па вось гэтым дакуменце, што я паказаў, рабіць пакаранні. Я зараз нават цяжка скажу, як гэта цяпер будзе працаваць, бо з кожным разам, як я разумею, якуюсь чырвоную лінію пераходзіць становіцца прасцей і лягчэй.

oopsant, 5 June 2025
Как я понял при блокировке деньги отдают сразу же   если были на балансе, верно понимаю?

@oopsant​ Мне тиньк адразу пераклаў на мае рэкі ў іншы банк, можна сказаць у дзень блокіроўкі, я там дакументамі махаўся суткі цэлыя, але яны не пракатылі, сбер прымусіў ісці наяўку забіраць. Райф таксама перавёў на мае дадзеныя, але ў іншым банку. Слухаў гісторыі, што озон вельмі доўга аддае.

oopsant, 5 June 2025
Какие документы то просят? вот условно у меня пришел перевод 20к вчера 50к позавчера еще 15к – мне что на них надо дать то? я при продаже крипты сейчас прошу у людей пдф чек – но как понимаю бесполезная тема но пусть будет.

@oopsant​ Любыя, даведка 2 ндфл, чэкі хутчэй за ўсё не прайдуць, трэба менавіта дагавор куплі-продажу, ФНС-чэк, даведкі, што ты падаткі плаціш, напрыклад, там усё можа прайсці, але праблема ў тым, што калі пытанне па якойсьці канкрэтнай аперацыі, то можа нават калі ты на 100% чысты, не прайсці.

oopsant, 5 June 2025
Я могу на прямую сказать в банке что я *ПОКУПАЛ КРИПТУ* или *ПРОДАВАЛ КРИПТУ* ? по закону мне нечего не будет?  – на блокировку наплевать.. банков как собак не резаных  уж чтонибудь да найду!  главное чтобы потом люди повыше в погонах нечего не предьявили.

@oopsant​ Так, лепш кажы крыпта-біржа, скрын што ты на верыфе ў яе і скрыншоты ўсіх пераказаў за перыяд, які папрасілі, што на куплю, што на продаж, я так рабіў – мяне сбер разблакіраваў, але зноў жа мне здаецца, з-за гэтых новых правілаў гэта ўжо можа быць неактуальна.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
264
Публікацыі
295
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
27.05.2025
Ginger777, 5 June 2025
@oopsant​ пдф таксама бяру на ўсялякі выпадак, што тычыцца куплі-продажу крыпты – на дадзены момант якая-небудзь адказнасць адсутнічае. адзінае, што магу параіць – праводзь здзелкі з пастаяннымі, праверанымі арбітражнікамі, якія працуюць на сваіх картках, бо, здаецца, можна пазбегнуць праблем [...]

@ginger777​ пры гэтым (калі раптам банк спытае), вы б казалі ўсё так, як ёсць? Што крыпту бяруце? Ці ёсць якаясьці агульная “казка” для банкаў паміж вамі і арбітражнікам?

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
362
Публікацыі
735
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22.12.2022
Artak_D, 5 June 2025
@ginger777​ пры гэтым (калі раптам банк спытае), вы б казалі ўсё так, як ёсць? Што крыпту бераце? Або ёсць нейкая агульная “казка” для банкаў паміж вамі і арбітражнікам?

@artak_d​ так, я размаўляў як вышэй пісаў з падтрымкай і спытаў: вось у мяне ёсць нейкія назапашванні ў крыпце і я перыядычна іх прадаю і купляю пры зменах курса і г.д. гэта ж не забаронена законам і як да гэтага ставіцца банк? ну ён нешта там промычаў і на гэтым пакуль усё.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
19
Рэпутацыя
3 618
Публікацыі
4 729
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
01.04.2021
dvk12, 5 June 2025
@oopsant​ Калі ў цябе мізыяраныя абароты, то табе і слова не скажуць. Думаю цяпер 115 ужо не актуальная, цяпер будуць па вось гэтаму дакументу, што я ўказаў рабіць пакаранне. Я зараз нават цяжка скажу, як гэта цяпер будзе працаваць, бо з кожным разам, як я разумею, нейкую чырвоную лінію перася [...]

@dvk12​ Дзякуй за ўсе адказы!

Абароты не вялікія + стараюся траціць грошы з карт на розныя пакупкі (300-400к абарот), але як зразумеў, што і за такія пачнуць хутка блакіраваць.

Кароче заблакіруюць – скажу, што крыпту прадаваў і скажу, што даказваць вам бескарысна, проста буду пісаць заяўленне, каб перакідвалі грошы на іншы рахунак, ды хай блакіруюць з канец!

Цяпер +- усю сітуацыю разумею.

Даведкі 2-НДФЛ і падобныя не змагу даць – працую на сябе ў інтэрнэце і, як разумееш, ніякіх падаткаў і г.д. не плачу.. па факце беспрацоўны (па паперах)

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
503
Публікацыі
2 377
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
30.04.2016

пытанне да знаўцаў 115-га, пры пераводзе з заблакаванай карты ў іншы банк – ім абавязкова патрэбен нумар рахунку, ці зойдзе нумар карты? а то ў юмані, здаецца, няма нумара рахунку… ці могуць перавесці на карту іншага чалавека?

Гэты адказ быў зменены 11 месяцаў, 2 тыдня таму карыстальнікам babay29. Прычына: добавил
+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
babay29, 5 June 2025
пытанне да знаўцаў 115-га, пры пераводзе з заблакіраванай карты ў іншы банк – ім трэба абавязкова нумар рахунку, ці нумар карты падыдзе? а то ў юманей, здаецца, няма нумару рахунку… ці могуць перавесці на карту іншага чалавека?

@babay29  Я спрабаваў па СБП перакінуць з райфа, няўдала, але там чотка напісана ў паведамленні, толькі па СВАІХ банкаўскіх рэквізітах, патрэбны БІК, ПІБ і РАХУНОК, тое ж было з тиьном, толькі банкаўскія рэквізіты, у сбере вось наяўныя выдадуць.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
503
Публікацыі
2 377
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
30.04.2016
dvk12, 5 June 2025
тое ж самае было было з тиьном

@dvk12​ у мяне вось тінька, перад паходам у краму заўсёды заходжу ў прыкладанне))) і вось зараз задумался, як я ўбачу, што карту заблакавалі? ці ў прыкладанні немагчыма будзе не заўважыць? ці можа смс прыходзіць адразу?

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
249
Публікацыі
1 045
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
15.09.2023
babay29, 5 June 2025
@dvk12​ у мяне вось Тинька, перад паходам у краму заходжу ў прыкладанне заўсёды))) і вось цяпер задумаўся, як я ўбачу што карту заблакавалі? або ў прыкладанні немагчыма там будзе не ўбачыць? або можа смс прыходзіць адразу?

@babay29​ Прыдзе апавяшчэнне СМС, просяць прадставіць дакументы па аперацыях і бла-бла, яны могуць як адразу заблакіраваць кабінет і карты, а могуць толькі карты, залежыць ад сітуацыі, мне толькі карту блакавалі, там адразу перавесці нічога не дае і аплаціць таксама, плюс табе нічога перавесці не могуць, выдаецца  “удакладніце дадзеныя ў атрымальніка”.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...